Over ons

The One Towelling

Het merk

’The One Towelling’ is ontstaan vanuit humanitaire zendingsreizen naar Cuba. Daar kwamen wij in contact met de armoede en besloten om nog meer te doen op zakelijk vlak met Cuba. Geraakt door de schitterende Cubaanse kleuren, besloten we de kleuren te verwerken in een speciale handdoekenlijn. Wij noemden dat een handdoek met een tropisch tintje. Inmiddels hebben we een hele grote collectie van handdoeken, badjassen en andersoortige hoogwaardige katoenen producten.

‘The One Towelling’ staat sindsdien bekend om zijn schitterende, hoogwaardige badstofcollectie van  mooie kleuren en ultieme zachtheid. Een gedeelte van onze opbrengst wordt ingezet voor de ontwikkeling van Cuba en gegeven aan lokale goede doelen.

De kwaliteit

De zachtheid, de kwaliteit en het absorptievermogen van al onze producten ontstaat door het gekamde katoen, geplukt in Latijns Amerika. Deze katoenrollen worden geconfectioneerd vanuit de fabriek in Cuba en vervolgens verscheept naar Pakistan, waar de badstofrollen in de fabriek worden geverfd en alle producten unieke tags en labels ontvangen. Vervolgens wordt het eindproduct verzonden naar Nederland, waar het vanuit ons centrale magazijn in Dordrecht wordt gedistribueerd naar alle klanten door heel Europa.

Onze roem

Wij zijn bekend vanwege het volgende kwartet kenmerken die er voor zorgen dat onze producten zeer herkenbaar zijn: een ongeëvenaard mooie boord, de schitterende kleuren, de ultieme zachtheid en het grote absorptiegehalte.

Gecertificeerde producten

Door het eerlijke en bedachtzame productieproces beschikt de gehele collectie van ‘The One Towelling’ over een Oeko-Tex certificaat. De nieuwe ‘organic’ collectie beschikt tevens over een GOTS certificaat welke aantoont dat het productieproces uiterst secuur uitgestippeld is.